BAJA

2018.06.08. 14:03

Második helyen végeztek a Segítők

A Szent László ÁMK csapata az ország második legjobbja lett az Országos Mentőszolgálat, a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Oxyoló­giai Társaság és az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány szervezésében zajló hagyományos elsősegély-ismereti versenyen.

PN

Az egészségügyi szakgimnáziumok kategóriájában nevezett az intézmény – Terdik Janka Gréta (11/A), Pankovics Laura Anna (10/E), Topánka Mirella (10/E) alkotta – Segítők nevet viselő csapata, idén az első alkalommal. A négyfordulós versenyben az első három elméleti, interneten beküldendő kérdéssor megválaszolása után rendezték meg a fővárosi döntőt. Itt írásbeli teszt, kötelező elemek bemutatása, valamint szituációs feladatok pontozása alapján alakult ki a végső sorrend.

A gyakorlati feladatoknál 13 kárhelyen sokféle sérültet kellett ellátniuk, volt, hogy hármuknak 7 sérült jutott. Vérző, égett, amputált ujjú, cukorbeteg, asztmás fulladó és még számos egyéb segítségre szoruló számíthatott a diákokra. A Kovács Orsolya tanár és Cziner Gábor mentőtiszt által felkészített csapat nagy múltú gimnáziumokat, egyetemi oktatási intézmények csapatait megelőzve lett második.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában