Kecskemét

2018.06.15. 15:26

Jól kiereszthetik a gőzt és a hangjukat a diákok

Harmadszor rendezik meg Kecskeméten a tanévzáró fesztivált. A főtér ismét ordítástól-sikítozástól volt hangos, mert a tizenkét versengő iskola diákjai a hangerejüket is összemérték. Este következnek a koncertek a Vasútkertben.

Hraskó István

Két éve volt az első tanévzáró fesztivál Kecskeméten, melyet azzal a céllal szerveztek meg, hogy az utolsó tanítási napon a diákok méltóképpen, emlékezetesen búcsúztassák a mögöttük hagyott tanévet, és vágjanak neki a vakációnak. Tavaly a koncertek mellé már játékos vetélkedővel újítottak a szervezők. A vicces-agyament feladatok idén sem maradtak el, és ezúttal már tizenkét iskola nevezett be csapattal a futamra. A növekvő érdeklődést kiemelte Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a helyi ifjúsági tanács alelnöke, miként azt is, hogy a győztes csapat elmehet egy hosszú hétvégére az önkormányzat parádfürdői ifjúsági táborába.

Délelőtt 10 órakor a főtéren gyülekeztek a diákok, hogy aztán egy hangos csatakiáltással belevessék magukat a vetélkedőbe. Az ordítozás persze jó arra is, hogy a diákok felpörögjenek és kiadják magukból a tanév során összegyűlt feszültségeket, de ez volt egyben az első versenyszám is, ugyanis mérték, ki a leghangosabb (a városházán közben zajlott a Gazdaságpolitika és kockázati tőke konferencia, kérdés, a résztvevők mennyire tudtak figyelni az előadásokra a jókedvű hangzavartól).

Egyik állomáson részegszemüveget felhúzva kellett megtalálni pár tárgyat a földön, máshol két bottal terelni a kosárlabdát egy keskeny és kacskaringós úton, vagy pingponglabdával pohárba dobálni. A középiskolások – főként a fiúk – tesztelhették erejüket, ki mekkora erővel tud lesújtani a pöröllyel, és ki löki messzebbre a sínen szaladó acélbikát. Idén tanár csapattagért extra pont járt, külön díjazták, ha a csapat egységes szerelésben, zászlóval jelent meg, és írt egy „himnuszt” is.

A fesztivál este ingyenes koncertekkel és bulival folytatódik a Vasútkertben, itt nyári fesztivál belépőjegyeket sorsolnak ki a karszalaggal rendelkező diákok között.

Új gazdája van a vándorserlegnek

Nem sikerült a tavalyi győztes csapatnak (Kandó iskola) megtartania a vándorserleget. Idén a Kada iskola csapata nyerte meg az iskolák közti vetélkedőt. Második helyen a kandósok, harmadik helyen pedig az ézis diákok végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában