Lajosmizse

2018.06.03. 20:00

Félmilliárd forintból újulhat meg a lajosmizsei iskola

Az új épületrészben tizenöt tanterem, folyosók és vizesblokkok kapnak majd helyet.

Koós Kata

A diákoknak egyenlő esélyeket biztosítanak a továbbtanuláshoz

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Tavaly november elején kezdődött a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola felújításának nagyszabású projektje. Ennek keretében a Kecskeméti Tankerületi Központ pályázati segítséggel valósít meg infrastrukturális fejlesztéseket az intézményben. Jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban – tájékoztatta lapunkat Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, aki hozzátette: az intézménynek jelenleg 835 tanulója van, a felújításokkal legfőképp az esélyegyenlőséget kívánják biztosítani számukra.

A diákoknak egyenlő esélyeket biztosítanak a továbbtanuláshoz
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

– Az intézményben tanuló diá­koknak biztosítani szeretnénk a minőségi oktatás infra­strukturális feltételeit a 21. századi igényeknek és elvárásoknak megfelelően. A modern környezettel és eszközökkel kívánjuk támogatni a pedagógusok munkáját, mivel elengedhetetlen, hogy a legkorszerűbb eszközök rendelkezésre álljanak a szakmai munkához. Ez biztosítja, hogy az itt tanuló gyerekek is egyenlő eséllyel készülhessenek fel a továbbtanulásra és a munka világára – fejtette ki a tankerületi igazgató.

A közel félmilliárd forint pályázati forrásból megvalósuló projekt tartalmazza a korszerűtlen, régi telephelyek kiváltását a székhely épületéhez csatlakoztatott háromszintes, 1026 négyzetméter területű épületrésszel, melyben 15 tanterem, folyosók és vizesblokkok kapnak majd helyet. A beruházás magában foglalja továbbá 2200 négyzetméteres felületen a burkolatcserét, fejlesztőhelyiség kialakítását, műfüves, többfunkciós pálya kialakítását, mellette futópályával, emellett szakmai és taneszközök, valamint egy kilencszemélyes iskolabusz beszerzését.

A projekt tervezett befejezése 2020. október 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában