Izsák/Fülöpszállás/Soltszentimre

2018.05.01. 07:00

Ötödszörre találkoztak a határponton

Hétfőn ötödik alkalommal jöttek össze baráti beszélgetésre és piknikre a természetkedvelők a Három Határ Találkozón Izsák, Fülöpszállás és Soltszentimre közös határpontján, ott, ahol a homoki nőszirom virágzik.

Horváth Péter

A három településről túra vezetett a közös határpontig Fotó: Horváth Péter

A három település civil szervezetei, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület, a Tegyünk Izsákért Egyesület és a Községi Sportegyesület Soltszentimre által szervezett találkozó a települések lakóinak összetartozását hivatott kifejezni. A baráti beszélgetés minden évben lehetőséget nyújt arra, hogy a települések lakói jobban megismerjék egymást, a civil szervezetek számára pedig tapasztalatcserére ad teret. A három együttműködő szervezet munkáját szakemberekkel és eszközökkel is rendszeresen segíti a Futóhomok Természetvédelmi Egyesület és a Kiskunsági Nemzeti Park.

A három településről túra vezetett a közös határpontig Fotó: Horváth Péter

A civil szervezetek mindennapos kapcsolatban állnak egymással, munkájukkal szorosabbra fűzik a három település közti együttműködést és közös programokat is szerveznek. Ilyen esemény a május 19-én Izsákról induló Három Határ Teljesítménytúra, ahol 15, 25 és 50 kilométeres távokra lehet nevezni. A körtúra a települések környékén található figyelemreméltó tájrészeket érinti.

A piknik elfogyasztása után közös túra vezetett a fülöpszállási Rekettyéshez, ahol a Kolon-tavi Kitekintő Pont Hálózat első állomását avatták fel a Kiskunsági Nemzeti Parkkal közösen. A Kitekintőpont Hálózat lényege, hogy a Nemzeti Park összegyűjtötte a Kolon-tó könnyen megközelíthető, nem védett területen található természeti értékeit, ahol egy QR kóddal ellátott táblát helyeznek ki. Az okostelefonnal beolvasható QR kód a Kolon-tó facebookon található profiljához navigálja el a túrázót, ahonnan információkat szerezhet az adott terület természeti értékeiről és az aktuális történésekről, például az orchidea virágzásáról, vagy a kormoránok érkezéséről. Ennek első pontja a hétfőn felavatott, Rekettyésnél felállított állomás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában