Kecskemét

2018.05.13. 18:03

Főzéssel köszöntek el a kecskeméti széchenyisek

Jótékonysági búcsúfőzéssel köszöntek el a Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari középiskola végzős szakács­tanulói a Wojtyla Ház sorsközösségétől.

Sebestyén Hajnalka

A főzés mindig jó hangulatban zajlik

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ács Imre tanítványai évek óta járnak – szabadidejük terhére – főzni a népkonyhára. Ezúttal Böjte József, Csicsa József és Turcsán Alex gondolta úgy az osztályból, hogy szívesen és önként áldozzák szabadnapjukat e társadalmi felelősségvállalást tükröző nemes célra. Ács Imre szinte minden diákja többször is vállalt már főzést a Wojtylában, mindig szívesen tértek vissza.

– Az osztályfőnöki órán már elsőben megbeszéltük, hogy kikhez és hová hívtak minket és miben tudunk segíteni – tudtuk meg Ács Imre tanár úrtól.

A főzés mindig jó hangulatban zajlik
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Sebestyén Hajnalka

Maga is meglepődött, hogy mindig első szóra és szívesen vállalták a többletfeladatot. Tanárfüllel rossz hallania, amikor a mai diákokat sokszor inkább csak az „árnyékosabb„ oldalukkal kapcsolatban emlegetik.

– Igenis, a mai fiatalokat is meg lehet úgy szólítani, hogy önként hajlandóak legyenek áldozatokra, a jótékonykodásra. Igaz, hogy a Wojtyla Ház munkatársai is méltó módon kezelik segítségünket, mely szintén hozzájárul ahhoz, hogy szívesen megyünk, ha hívnak. Nem titkolt az a célom sem, hogy fölébresszem diákjaimban a társadalmi felelősségvállalás tudatosságát. Ha majd ők vállalkozóvá válnak és lehetőségük adódik arra, hogy kivegyék részüket a társadalmi terhekből, akkor szívesebben tegyék majd meg! – mondta az évtizedes együttműködésről Ács Imre.

Az ebéd előtt a rászorultaktól a végzősök elköszöntek.

Ezúttal csontlevest és túrós csuszát készítettek a közel 100 fős közösségnek, akik hálásan és jó étvággyal fogyasztották el ebédjüket. Az ünnepségen szó esett a jövő évi elsősökről, hiszen továbbra sem szakad meg a kapcsolat. Újabb diákok állnak majd a bogrács mögé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában