Nagykőrös

2018.04.15. 19:07

Várják a nagykőrösiek javaslatait a kitüntetésekre

A város kitüntető címeinek odaítélésére vonatkozóan vár javaslatokat a helyi önkormányzat. A Pro Urbe Nagykőrös kitüntető cím azon személyek elismerésére hivatott, akik a városért, annak közösségéért kimagasló tevékenységet végeztek.

Koós Kata

A Nagykőrösért kitüntető címet azok a természetes és jogi személyek, közösségek kaphatják, melyek többek között a művészet, egészségügy vagy sport, jótékonyság, valamint a gazdasági, szellemi vagy közélet területén kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

A Nagykőrös Város Díszpolgára kitüntető címet pedig azon magyar vagy külföldi állampolgárok kaphatják, akik bár nem élnek a városban, ennek ellenére Nagykőrös érdekében kiemelkedő tevékenységet folytattak, vagy maradandót alkottak a helyi lakosság számára.

A posztumusz módon is adományozható címek odaítélésére vonatkozó javaslatot természetes és jogi személyek, társadalmi szervezetek és egyházak is tehetnek. Az ajánlásokat dr. Czira Szabolcs polgármesterhez kell benyújtani ­április 30-ig. A kitüntető címeket az augusztus 20-i ünnephez kötődően a polgármester adja majd át.

Az elismeréseket augusztus 20-án adják majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában