KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.04.07. 07:54

Félegyházi diák az ország negyedik legjobb pékje

Az ország negyedik legjobb pék tanulójaként végzett a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Kocsis Karola, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium végzős diákja – tájékoztatta lapunkat Rózsa Pál igazgató. A Budapesten megrendezett versenyen az ország 18 iskola 18 végzős diákja vett részt.

Vajda Piroska

Karola vizsgamunkáival

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

A megmérettetésen a diákok háromórás írásbeli vizsgát tettek: szakmai technológiából, szakmai gépekből, szakmai számításokból és gazdasági ismeretekből. A szóbeli vizsgán sütőipari technológiából, mézeskalács-készítésből, szakmai gépekből és idegen nyelvből bizonyítottak. A második napon gyakorlatban is bemutatták tudásukat. Délelőtt mézeskalács alakítása, sütése és díszítése volt a feladat.

Karola vizsgamunkáival
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Vajda Piroska

Délután 15 nagy cukros kiflit, 10 darab 0,25 kilogrammos finom fonott kalácsot és 30 darab ökörszemet kellett készíteniük a nyersanyagszükséglet kiszámolásától a termékek kisütéséig. Laborgyakorlaton késztermék-minősítés során tepertős pogácsát kellett érzékszervileg bírálni, majd az előírásoknak megfelelően csomagolni. A tanuló gyakorlati felkészítői Horváth Krisztián és Dányi János voltak. Elméleti felkészítők: Nagy Melinda, Horváth Mária, Bajzák Zita, dr. Fa­ragóné Tóth Melinda, Szirom Anikó és Kissné ­Kovács Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában