Kecskemét

2018.03.09. 07:00

Újraélesztik a szerelem tüzét a kalandtúrán

Mintegy 150 pár részese idén a Szerelmi kalandtúrának. A párkapcsolat-­építő játék 32 állomásán különböző feladatok segítik az ön­ismeretet és a kapcsolatépítést.

Sebestyén Hajnalka

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Parázs Pasztorális Központja hatodik éve rendezi meg a Szerelmi kalandtúra elnevezésű párkapcsolat-építő játékot. A hat héten át tartó kalandos programsorozat a felénél tart, de még most is bekapcsolódhatnak a párok. A 32 állomásból mindenki annyit teljesít, amennyihez kedve van, de tízzel már esélyes a záróesten kisorsolt értékes nyereményekre.

– Minden állomáson, a programhoz kapcsolódóan, egy-egy feladat várja a párokat. Van, ahol ügyességi feladat vár, van, ahol olyan elgondolkodtató kérdésekre kell választ adniuk, mely által új nézőpontból láthatják meg saját kapcsolatukat – tudtuk meg Néma Attiláné főszervezőtől, aki hozzátette: a kalandtúra pozitív érzéseket ébresztő, vidám program, melyet kapcsolatban élők, jegyespárok, friss házasok és régi házasok egyaránt élvezhetnek.

A programok ingyenesek, de néhány állomáson az étel- és italfogyasztásért külön fizetni kell. Valamennyi állomás felfogható egy-egy randihelyszínnek.

– A kalandtúra kapcsolatépítő program. Nem terápia, sokkal inkább sok jó randi lehetősége. A szerelmi kalandtúrán mi kínáljuk az állomásokat, feladatokat, a pároknak csak egy kis időt kell szakítani rá. Minden évben sok új pár csatlakozik, de többen visszatérőek. Sokan 5-10-15 éve, vagy még régebb óta házasok – tette hozzá.

A rendezvénysorozat a Házasság hetében, február 10-én indult el és március 24-ig tart. A jelentkezéseket március 20-áig fogadják. A 32 kapcsolatépítő állomás közül a legtöbb szabadon választott időpontban kereshető fel. Az állomások teljesítését a párok egy papíralapú útlevélben igazolhatják, a helyszíneken kapott szívmatrica beragasztásával. Tíz állomás akár néhány nap alatt is teljesíthető.

Eddig a legnépszerűbb a nyitónapon a közös flashmob volt, és a Szerelem Íze Vacsoraest. Az állomások nagyon különbözőek, van köztük séta az Arborétumban, szabaduló­szoba, feladat a Nagytemplom Barackos Madonna oltárképénél, a Lelkesítő Ökumenikus Családterápiás Műhely szeretet-nyelvvizsgája, gyertyafényes vacsora, közös filmnézés, kávézók, borbár és még sorolhatnánk.

A Szerelem Íze Vacsoraest nagyon népszerű programnak bizonyul a párok körében

A szervezők a végén mindig kikérik a résztvevők véleményét. Ezen tapasztalatok alapján állítják össze a jövő évi állomásokat.

– A Szerelmi kalandtúra a fiataloknak jó példát mutat, az idősebbekben szép emlékeket kelt. Mivel ez nem terápia, elsősorban azoknak ajánljuk, akik színesebbé szeretnék tenni kapcsolatukat. Akik meg akarják menteni, azok is eljöhetnek, de nekik már szakember segítségét ajánljuk. A párok a Parázs Központban segítő szakembereket is találhatnak. A Parázsban ezenkívül ingyenes Párkapcsolati Műhelyt is tartunk, mely akár egy jegyesoktatásnak is megfelel. Időtartama egy szűk hétvége. Ide eljöhetnek azok, akik még egy kis lendületet szeretnének az elköteleződéshez, vagy egyszerűen csak szeretnék tovább építeni kapcsolatukat. A Parázs Központban valljuk: lehet örökké izzó a szerelem sokévnyi párkapcsolat, házasság után is, de ha nem ápoljuk a kapcsolatot, kialszik a tűz. Ezért olyan programokat szervezünk, melyek segítik a tüzet táplálni vagy újraéleszteni – hangsúlyozta Némáné Ella.

Értékes nyeremények

A kalandtúra záróestjét március 24-én 18 órától tartják meg a kecskeméti Ifjúsági Otthonban. Értékes nyereményeket sorsolnak ki azok között az útlevéllel érkező párok között, akik legalább tíz állomást teljesítettek. A fődíj két éjszaka a Catherine’s Cottages romantikus szálláshelyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában