Szabadszállás

2018.03.13. 11:30

Tavaly is jól teljesítettek a nyugdíjas katonák

Évértékelő és feladatmeghatározó közgyűlését tartotta a minap a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub. A civil szervezet előző évi tevékenységéről és az idei esztendő legfontosabb teendőiről Farkas Zoltán elnök számolt be.

Gulyás Sándor

Elekes Sándor még 80 évesen is a klub egyik legaktívabb tagja

Fotó: Galambos Sándor

A klub létszáma az elmúlt esztendőhöz képest mintegy tíz százalékkal gyarapodott – hangsúlyozta beszámolójában Farkas Zoltán, a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke, aki egyben kifejtette, hogy tavaly is értékes és hatékony munkát végzett a tagság, melyért megkapták a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ), illetve a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-Alföldi Régió (BEOSZ-DAR) elismerő oklevelét is.

Elekes Sándor még 80 évesen is a klub egyik legaktívabb tagja
Fotós: Galambos Sándor

– Kiemelt jelentőségű volt az együttműködés a régió társegyesületeivel, valamint a helyi önkormányzattal is. A tagság odaadó munkájának köszönhetően tovább gyarapodott a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény, valamint újabb tartalommal bővült a klub közösségi portálja – fűzte hozzá az elnök.

Farkas Zoltán elismeréssel szólt a klub turisztikai szakosztályának tevékenységéről, kiemelve a nyáron létrehozott új, 9,4 kilométer hosszúságú túraútvonalat. Az elnök az idei esztendő feladatai közül az évfordulós megemlékezéseket emelte ki, külön hangsúlyt fektetve a hagyományos helyőrségi honvédtalálkozó programsorozatára, valamint az áprilisban megrendezésre kerülő V. Strázsa Teljesítménytúrára, amely része az országos túrasorozatnak.

–  Az elmúlt évben nem kevés munkát és sok szép eredményt tudhatott magáénak egyesületünk. Az eredmények nem maguktól jöttek létre, hanem tagjaink erőfeszítése és az együttműködő partnereink segítsége révén. Az idei évre tervezett programok is komoly anyagi forrást igényelnek, melyet pályázati forrásokból, a támogatók, és a klub tagságának segítségével tudjuk megoldani – hangsúlyozta az elnök.

A közgyűlésen döntés született arról is, hogy Farkas Zoltán elnök képviseli a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klubot a BEOSZ és a BEOSZ-DAR küldöttgyűlésein.

A munkaterv és a pénzügyi beszámoló elfogadása után az egyesület a kerek évfordulós születésnaposait köszöntötte. Az erre az alkalomra készített dísztányérokat Farkas Zoltán adta át számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában