Kecskemét

2018.03.05. 13:03

Komoly feladatok várnak a mérnökhallgatókra a Merci-gyárban

Több mint harminc mérnökhallgató jelentkezett a Neumann János Egyetem kecskeméti GAMF Karáról az intézmény és a Mercedes-gyár által közösen szervezett, egy hónapig tartó mérnökversenyre.

Hraskó István

Az első – de mint Kovács Tamás, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette, biztosan nem az utolsó – alkalommal kiírt verseny célja, hogy a mérnökhallgatók gyakorlati megoldásokat találjanak a gyár mérnökei által előkészített műszaki feladatokra. A négy hét alatt a Mercedes-Benz modellek gyártásával kapcsolatos aktuális műszaki tervezési és programozási feladatokat oldanak meg. Az egyik csapat például egy robotmegfogót fog áttervezni, mert a főtartója 2-3 havonta eltörik, és ellenállóbbá kell tenni a konstrukciót úgy, hogy súlya csak minimálisan változhat. De szép kihívásnak ígérkezik a vevői megbízások műhelyben való kezelése során a papíralapú dokumentációról áttérni a digitálisra, vagy a robotok adatbázisfájlaihoz egy olvasóprogram elkészítése is.

A jelentkező hallgatókat a verseny szervezői összesen hét, 4-5 fős csapatba osztották. Minden egységnek lesz egy mentora a Mercedes-gyáron belül, az ő iránymutatásával dolgoznak majd az egyetemisták a probléma megoldásán. A hallgatók bizonyíthatják, hogy csapatban is tudnak dolgozni és eddig megszerzett tudásukat „éles helyzetben” is fel tudják használni.

Finta Zita, az egyetem kancellárja és dr. Kovács Lóránt, a GAMF Kar dékánja egyaránt hangsúlyozta, hogy a verseny nagyon jól szolgálja a gyakorlatorientált képzést, egyben rendkívüli módon motiválja a hallgatókat. Finta Zita hozzátette: reméli, hogy beigazolódik, hogy az egyetemen a fiatalok piacképes tudást szereznek. Kovács Tamás pedig kijelentette: a jövőben olyan versenyek is lesznek a Mercedes-gyárban az egyetemistáknak, melyek nem feltétlenül a műszaki területeket fogják érinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában