Kalocsa

2018.02.27. 20:00

Sok tápot gyűjtött össze a kutyamenhely

Egy új autóra is szüksége lenne a kalocsai Összefogás az ­Állatokért Közhasznú Alapítványnak.

Gábor János

Az Összefogás az ­Állatokért Közhasznú Alapítvány üzemeltette telep rendszeresen rászorul az emberek támogatására: szupermarketekben kérnek segítséget a vásárlóktól. Legutóbb a menhely számára megfelelő mennyiségű eledelt sikerült összegyűjteni. Szerencsére az emberek készpénzt is szoktak hagyni az aktivistáknál. Erre egyre nagyobb szüksége van a menhelynek, nemcsak a rendszeres költségeik, hanem az egyre égetőbb járművásárlás miatt is.

– Sikeresnek mondható a legutóbbi tápgyűjtés, pedig egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett az önkéntesekkel, így aznap nem voltak kint – idézte fel Békési Mariann. A menhelyet működtető alapítvány kuratóriumi elnöke megjegyezte: ezzel együtt is nagy mennyiségnek örülhettek, pedig az év eleji időszakban az emberek jellemzően csak kisebb mennyiségekkel vagy összegekkel tudnak segíteni. – Februárban szerintem szépnek mondható az összegyűlt 750 kg táp, amihez még kaptunk 63 ezer forint készpénzt, valamint tisztítószereket, pár zacskó tésztát és rizst – sorolta.

Az alapítványvezető szerint egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy lecseréljék azt a puttonyos autót, amit az állatok befogására, valamint az aktivisták szállítására szoktak használni. Lévén a járműben legfeljebb két személy utazhat, sokszor csak több fordulót megtéve tudnak eljutni egy-egy helyszínre, ez pedig nem gazdaságos. Levezette: hosszú távon sokat spórolhatnának egy hétszemélyes családi autóval, amiben, az üléseket eldöntve, szállításra alkalmas teret is ki tudnának alakítani, és jóval többen mozoghatnának egyszerre. Nagyjából egymillió forint értékű, használt járműben gondolkodnak, folyamatosan gyűjtögetnek, ahogy tudnak, mert a készpénzadományok legnagyobb részét az állatorvosi költségek viszik el.

Ezek is érdekelhetik