Kiskunhalas

2018.02.02. 19:42

Medvenapon jótékonykodtak

Második alkalommal szervezett jótékony célú gyűjtést az újrahasznosítás jegyében a kiskunhalasi Zöld-híd Egyesület. Idén a Napsugár Óvodák Átlós Úti Óvodájába járó rászoruló, nehéz sorsú gyerekeknek érkezett sok ajándék.

Pozsgai Ákos

A hagyomány szerint, ha február másodikán a medve kibújik a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor hosszú lesz a tél és visszabújik, de ha nem találkozik a saját árnyékával, akkor hamarosan itt a tavasz. Kiskunhalason ajándék plüssmacikkal együtt várták a tavasz eljövetelét az átlós úti óvodások a Zöld-híd Egyesület aktivistáival.

Idén második alkalommal szervezte meg az egyesület a jótékonysági Medvenapot, amely szép példája az összefogásnak, a segítésnek és az újrahasznosításnak. Rászoruló, nehéz sorsú gyermekeket megajándékozni mindig örömet jelent. Ebben az évben a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Átlós Úti Óvodájába járó gyermekeknek gyűltek az adományok a város iskoláiban, civil egyesületeiben és halasi vállalkozóktól. A Jótékonysági medvenap ötletgazdája Palásti Károly gimnáziumi tanár volt – mondta köszöntőjében Mongyi Marianna egyesületi elnök.

Sok fejlesztő,- és udvari játék, ruha, könyv, finomság, óvodás táskák és még számos meglepetés ajándék gyűl össze idén is, amit péntek délelőtt kaptak meg a gyerekek. Az Átlós úti ovisok játékos műsorral készültek a jeles napra, az apróságok a műsor után csillogó szemekkel bontogatták a kapott ajándékokat. A szervezők pedig azt ígérik, hogy jövőre is lesz Jótékonysági Medvenap, amikor majd egy másik közösség rászoruló gyermekeit lepik meg ajándékokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában