Bács-Kiskun

2024.03.18. 08:20

Hamisított iratokkal próbáltak átjutni a határon

Jogosítvány, útiokmány és állatútlevél akadt fenn a rostán Bács-Kiskun vármegyében.

Tapodi Kálmán

A bácsalmási közúti határátkelőhelyen múlt csütörtökön egy szerb állampolgár autóval akart belépni az ország területére. A 49 éves férfi vezetési jogosultságának igazolására egy ukrán jogosítványt adott át, amelyről azonban kiderült, hogy hamis. A férfi ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt nyomozást indítottak.

rendőrség, ellenőrzés, hamis irat
Hamis iratokkal próbálkoztak a határnál
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Március 15-én a NAV járőrei ellenőriztek egy 44 éves külföldit, aki öt kutyát szállított a járműve csomagterében. Az ebek okmányainak ellenőrzésekor a bejegyzések egy része – hő hatására – elhalványult, majd eltűnt. A sofőrt előállították és a hamis állatútlevelek miatt a gyanúsítottként hallgatták ki.

Tompánál március 16-án két utazó hamisított útlevéllel próbált meg átlépni a határon. Egy 56 éves szerb férfi éjjel jelentkezett kilépésre; az ő útlevelében hamis bélyegzőlenyomatot találtak a szolgálatban lévő határrendészek. Néhány órával később egy 26 éves fiatalember útlevélében találtak egy olyan bélyegzőlenyomatot, amihez jogsértő módon jutott hozzá. A két külföldinek közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelnie – közölte a vármegye rendőrsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában