Bűnügy

2024.02.15. 08:33

A rendőrségi kihallgatásai után kétszer is biciklit lopott a miskei férfi

A kalocsai rendőrök őrizetbe vettek egy fiatalt, aki a rendőrségi idézésre még gyalog érkezett, de haza már kerékpárral távozott.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Idézésre érkezett a rendőrségre február 5-én egy 24 éves miskei lakos. A nyomozók – lopás miatt – gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon engedték. A férfi gyalog érkezett ugyan, de csak pár utcát sétált, mivel az egyik kocsma előtt felfedezett egy lezáratlan, lila színű kerékpárt, amire felpattant és hazahajtott. Aztán a könnyen szerzett járművet értékesítette egy falubeli asszonynak – közölte a rendőrség.

A sértett bejelentette a rendőrségen a történteket, a térfigyelő kamerák pedig azonnal lebuktatták a nyomozók előtt a kihallgatásról már ismerős férfit. A tolvajt előkerítették, és hétfőn gyanúsítottként hallgatták ki a bicikli ellopása ügyében. A férfi még ekkor is szabadon távozhatott. Pontosan 16 óra 40 perckor elhagyta a rendőrséget, majd rövid gyaloglás után egy oktatási intézmény elől elvitt egy lezáratlan, fekete kétkerekűt. Az újabb bejelentés után a rendőrök már éltek a gyanúperrel, hogy ki lehet az elkövető, és a sejtésük beigazolódott. Szerdán reggel a miskei fiatal lakását átkutatták, és megtalálták nála a fekete biciklit, amit a tulajdonosa visszakapott.

Az újabb gyanúsítottkénti kihallgatás után a bűnelkövetőt őrizetbe vették. Ügyét a napokban lezárják, és az iratokat bíróság elé állítás javaslatával adják át az ügyészségnek – számolt be a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Lezáratlan kerékpárt lopott el a miskei férfi
Fotó: police.hu

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában