Bács-Kiskun

2024.01.07. 11:40

Rendőrségi figyelmeztetés: terjed a „disznóvágás-átverés”

Bács-Kiskun vármegye rendőrsége egy újabb csalási módszerre hívta fel a figyelmet, aminek az elnevezése „disznóvágás-átverés” lett.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint írták, ez egyfajta befektetési csalás, amivel a tapasztalatlan és óvatlan befektetőket veszik célba. A csaló egy magas megtérüléssel és fényűző életmóddal kecsegtető befektetési lehetőséggel csalja lépre az áldozatát. Képes sok időt szánni arra, hogy az áldozat bizalmába férkőzzön, közelről tanulmányozza annak szokásait, és kezdetben megcsillantja előtte a „profit” lehetőségét is. 

Ha a bizalom már felépült, a csaló egyre nagyobb és nagyobb befektetésekre bírja rá áldozatát egy csalásra kifejlesztett platformon, hogy azután minden nyom nélkül felszívódjon a befektető pénzével együtt. Ezt a csalási formát azért nevezik disznóvágásnak, mert a csaló előbb egy valótlan profittal „hizlalja fel” áldozatának bizalmát, mielőtt „levágná”, megfosztva az összes pénzétől. Szóval legyen mindenki óvatos, ha ilyen ajánlattal keresik fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában