Bács-Kiskun

2024.01.22. 10:29

Keddtől fokozott ellenőrzések lesznek a vasúti biztonság érdekében

A Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete (RAILPOL) által koordinált „Active Shield Rail Action Day” akció keretében január 23-án 7 órától január 24-én 7 óráig hazánkban is ellenőrzést tartanak – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Forrás: police.hu

Mint írták: az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fenntartására és fokozására. A RAILPOL által koordinált akció célja elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés. Kiemelt hangsúlyt fektet a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére.  Az egyenruhások a 24 órás akció során – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrzik a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában