Bács-Kiskun

2024.01.30. 07:12

Huszonhárom embert fogtak el a 24 órás ellenőrzés során a rendőrök

Múlt kedden 24 órás RAILPOL akciót tartottak és hazánkban több mint 1100-an ellenőrizték a vonatokat, az állomásokat és a csomagmegőrzőket.

Tapodi Kálmán

Több mint 1100 rendőr ellenőrizte a vonatokat

Fotó: police.hu

A Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete által koordinált akció keretében 730 vasúti szerelvényt, 649 állomást, 24 poggyászmegőrzőt és 581 csomagot ellenőriztek a rendőrök és a társszervek munkatársai – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálat. A police.hu oldalon közzétettek szerint: 7 esetben tettek büntető-, 55 esetben pedig szabálysértési feljelenést. Huszonhárom személyt fogtak el, közülük 16 ellen volt kiadva elfogatóparancs. Közel 4 ezer személyt igazoltattak, helyszíni bírságot 190, közigazgatási bírságot 72 esetben szabtak ki.

Mint írták: az akció célja elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés volt. Kiemelt hangsúlyt fektetett a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére is.

649 állomást és 730 vonatot ellenőriztek a rendőrök
Forrás: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában