Bács-Kiskun

2024.01.16. 15:10

Átverés: mindenkit óva int a rendőrség egy alkalmazás letöltése miatt

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy senki se töltse le az ismeretlen telefonálók által ajánlott „biztonsági” programokat.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Ezekkel a módszerekkel naponta több család életét teszik tönkre a csalók: Az úgynevezett „banki ügyintézős” csaláskor az elkövetők egyike bankbiztonsági szakembernek adja ki magát és azzal hívja fel a kiszemelt áldozatot, hogy a bankszámláján jogosulatlan tranzakciók történtek.

Közli, hogy hacker támadás érte a bankszámlánkat és kéri, hogy töltsük le az AnyDesk alkalmazást, vagy egyszerűen megkér, hogy pénzünket utaljuk el egy „biztonságos” számlaszámra, amit ő ad meg számunkra.

Ezekben a helyzetekben először gondolkodjunk! Ne hagyjuk magunkat sürgetni. Ne töltsünk le semmilyen programot és ne utaljunk, ne adjuk meg bankkártya adatainkat. Amennyiben kétségeink támadnak, személyesen keressük fel pénzügyi szolgáltatónkat – hívja fel a fokozott figyelmet a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában