Baja

2023.12.14. 08:50

A busz intenzív fékezése miatt súlyos sérüléseket szenvedett egy idős nő

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelt egy buszsofőrrel szemben. A férfi nem a megfelelő sebességgel közelítette meg az útkereszteződést, amelyben elsőbbségadási kötelezettség volt, ezért hirtelen és intenzíven fékezve tudott csak megállni. Az autóbuszon állva utazó idős nő emiatt megsérült.

Baon.hu

A fotón az érintett útkereszteződés látható

Forrás: ugyeszseg.hu

A vád szerint a távolsági busz sofőrje 2021. szeptember 13-án, hajnalban, egy Baja környéki községben az 51. számú főút irányába közlekedett a menetrend szerinti járattal. Haladása során nem megfelelő sebességgel közelítette meg a részben be nem látható útkereszteződést, amelyben elsőbbségadási kötelezettsége volt. Emiatt hirtelen és intenzíven fékezve tudott csak megállni. Az autóbuszon utazó, az ülésről felálló idős nő a fékezés következtében elesett, és súlyos sérüléseket szenvedett. 

A baleset azért következett be, mert a vádlott a busszal nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően közlekedett.

Az ügyészség a férfit súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzésre irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Ügyében a Bajai Járásbíróság hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában