Kék hír

2023.11.15. 20:00

Tűzoltókat toboroznak Kiskunhalason

Toborzót hirdetett a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a kiskőrösi és kiskunhalasi leendő vonulós tűzoltók részére.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Pénteken 9 órára várják a kiskunhalasi tűzoltó laktanyába (Kiskunhalas, Kőrösi út 15.) azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás iránt. A jelentkezési feltételek között szerepel a 18. betöltött életév, cselekvőképesség, magyar állampolgárság, bejelentett belföldi lakóhely, kifogástalan életvitel, egészségügyi, pszichikai, fizikai alkalmasság, büntetlen előélet, legalább középfokú iskolai végzettség (törvény szerinti alkotmányos jogok korlátozásának elfogadása).

A béren kívüli juttatások (cafeteria, szociális, jóléti és kulturális kedvezmények, támogatások) mellett a felszereléssel, ruházattal történő ellátást és az útiköltség-térítést emeli ki a katasztrófavédelem. A jelentkezésnél előnyt jelent a C kategóriás jogosítvány, műszaki, illetve építőipari végzettség.

A toborzó helyszínen a rövid tájékoztató után felmérik a jelentkezők fizikai képességeit futásban, fekvőtámaszban, felülésben és létramászásban egyaránt. A felmérő a laktanya sportpályáján lesz, így arra kérnek mindenkit, hogy megfelelő sport felszereléssel érkezzen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában