Kecskemét

2023.11.24. 10:40

Meghalt a Korhánközi úton sürgősségi császármetszéssel világra hozott csecsemő – galériával

Meghalt a Korhánközi úton sürgősségi császármetszéssel világra hozott csecsemő – erősítette meg érdeklődésünkre a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken.

Orosz Fanni Flóra

Felvételünk a szerdai halálos baleset helyszínén készült Kecskeméten

Fotó: Donka Ferenc

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos baleset történt szerdán Kecskeméten. A Korhánközi úton egy személyautó az út melletti fának ütközött. A baleset következtében a sofőr életét vesztette. A helyszínelés során kiderült, hogy a biztonsági öv a nő háta mögött volt bekötve – tájékoztatta hírportálunkat még aznap Hürkecz Zoltán rendőr őrnagy.

Információink szerint a mentők emberfeletti küzdelmet folytattak a helyszínen a csecsemő életéért, a baleset áldozata ugyanis várandós volt. Úgy tudjuk, hogy a baleset után a kismama nem mutatott életjeleket. Egy, a helyszínen tartózkodó egészségügyi dolgozó kezdte meg az újraélesztését. A küzdelem nem vezetett eredményre, ezért az idő közben a két mentőhelikopterrel és két mentőautóval a helyszínre érkező mentőknek, illetve a szintén riasztott koraszülött-mentőknek azonnali döntést kellett hozniuk: helyszíni császármetszést végeztek. A császármetszés sikeres volt, ám úgy tudjuk, a csecsemőt is újra kellett éleszteni a helyszínen. Az emberfeletti küzdelemnek köszönhetően a csecsemőt végül stabil keringéssel szállították kórházba.

– A helyszínre több mentőautót, két mentőhelikoptert és a koraszülött-mentőket is riasztottuk. 

A mentők az állapotos nő újraélesztési kísérlete közben – a szakmai protokollnak megfelelően – helyszíni császármetszést végeztek. Az anya sajnos menthetetlen volt, de a magzatot sikeresen újraélesztették és ellátás után a koraszülött-mentők szállították kórházba – tájékoztatta hírportálunkat az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya.

Mint azt a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata érdeklődésünkre megerősítette, a csecsemő sajnos a kórházban elhunyt.

A baleset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában