Kecskemét

2023.10.11. 09:58

Vádat emeltek a 22 évvel ezelőtti Halasi úti brutális késelés elkövetője ellen

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben, aki 22 évvel ezelőtt egy sötét utcán késsel váratlanul rátámadt egy nőre, akit a nyakán és a felsőtestén brutálisan összeszurkált – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

A késelés helyszíne

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mint arról korábban beszámoltunk, majd a 2022-es bírósági tárgyalás tudósításában is írtuk, az elkövetéskor 16 éves férfi 2001 tavaszán Kecskeméten megismerkedett egy kecskeméti nővel, aki prostituáltként dolgozott, és igénybe akarta venni a szolgáltatásait, de a nő ezt nem akarta, mivel a férfinek nem volt autója. A fiatal férfi a visszautasítás ellenére kereste annak lehetőségét, hogy ismét kapcsolatba léphessen a nővel. 

2001. április 11-én az esti órákban a nő levitte a szemetet a Halasi úti otthona előtti utcai konténerbe, amikor a visszautasítás miatt dühös férfi hátulról megragadta, és száját befogva egy 16 centis pengéjű késsel megvágta a nő nyakát. A nő a földre került és azt kiabálta, hogy „Segítség! Megölnek!”. A férfi mellkasánál fogva leszorította áldozatát, és a nyakán, valamint a felsőtestén többször megszúrta. A Petőfi Népe 2001. április 13-ai, pénteki lapszámában arról írt, hogy a férfi háromszor szúrta meg a 27 éves nőt. Az egyik késszúrás szívtájékon hatolt a mellüregbe, az áldozatot életveszélyes sérüléssel szállították kórházba, ahol megműtötték, és ezzel megmentették az életét.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nő segítségére siető járókelők megzavarták a férfit, aki elmenekült a helyszínről. A nő életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A korabeli cikkből az is kiderül, egy szemtanú üldözőbe vette a szurkálót, de amikor az a kerítésen át beugrott a közeli óvoda udvarára, már nem tudta követni. A rendőrök a tettes menekülési útvonalán megtalálták a kést. Az elkövetőről ekkor annyit tudtak, hogy kb. 180 centiméter magas, sovány testalkatú, rövid hajú férfi, aki fekete kapucnis dzsekit viselt, hátán fehér színű „kriket” felirattal.

A férfi kilétére azt követően derült fény, hogy 2016 őszén egy másik büntetőügy vádlottjaként a bírósági tárgyalás napján nyilvános telefonfülkéből bejelentést tett, hogy két csőbombával felrobbantja a bíróságot.

Az ügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja és fegyházbüntetést indítványoz ellene. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában