Védelem

2023.10.17. 08:46

Tompán tartóztattak fel határsértőt a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 531 határsértőt tartóztattak fel és 347 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun vármegyében, 1 esetben összesen 1 határsértőt tartóztattak fel Tompa Közúti Határátkelőhelyen – írja a police.hu. 

Csongrád-Csanád vármegyében, 13 esetben összesen 427 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.  

Győr-Moson-Sopron vármegyében 89 és Komárom-Esztergom vármegyében 14 határsértőt tartóztattak fel. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, indiai, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hétfőn Csongrád-Csanád vármegyében, 8 esetben 347 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén hétfőn közokirat hamisítás miatt 1 embert fogtak el és embercsempészés miatt 7 ember ellen indult büntetőeljárás.

Mórahalom közigazgatási területén hétfőn 8 óra 30 perckor Készenléti Rendőrség járőrei ellenőriztek egy magyar honosságú tehergépkocsit, amit egy moldovai állampolgár vezetett. A járműben 18, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Rajka közigazgatási területén az M15 autópályán hétfőn 7 óra 45 perckor az egyenruhások ellenőriztek egy román honosságú tehergépkocsit, amit egy román állampolgár vezetett. A járműben 33, magát szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak.

Jánossomorján hétfőn 9 óra 10 perckor az rendőrök ellenőriztek egy lengyel honosságú tehergépkocsit, amit egy georgiai állampolgár vezetett. A járműben 8, magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Hegyeshalom közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M15 autópályán hétfőn 12 óra 30 perckor az osztrák-magyar súlyponti ellenőrzést végrehajtó rendőrök ellenőriztek egy ukrán állampolgárságú járművezetőt és ukrán állampolgárságú utasát, akik egy lengyel honosságú személygépkocsival 8, magát török állampolgárnak valló személyt szállítottak.

Mosonmagyaróvár közigazgatási területén, a 8505-ös számú úton hétfőn 12 óra 45 perckor az osztrák-magyar súlyponti ellenőrzésbe beosztott határrendészeti állomány ellenőrzött egy georgiai férfi által vezetett román honosságú tehergépkocsit. Az intézkedők 36, magukat török, afgán és pakisztáni állampolgárnak valló illegális migránst tartóztattak fel.

Nagycenk közigazgatási területén, hétfőn 13 óra 20 perckor az osztrák-magyar súlyponti akcióban részt vevő egyenruhások ellenőriztek egy lengyel honosságú személygépkocsit, amit egy moldovai állampolgár vezetett. A járműben 4, magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában