Védelem

2023.10.16. 09:48

Tompán tartóztatott fel határsértőt a rendőrség

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 785 határsértőt tartóztattak fel és 200 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 17 esetben összesen 670 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén – írja a police.hu.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 42 határsértőt tartóztattak fel Beled és Jánossomorja közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 71 határsértőt tartóztattak fel Dabas és Tésa közigazgatási területén.

A járőrök Bács-Kiskun vármegyében, Tompa közigazgatási területén egy határsértőt, illetve Budapest közigazgatási területén szintén egy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vasárnap Bács-Kiskun vármegyében 1, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 9 esetben összesen 199 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén vasárnap közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészése miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök Tésa közigazgatási területén, vasárnap 7 óra 30 perckor ellenőriztek egy német honosságú személygépkocsit és román állampolgárságú vezetőjét. A járműben 10 fő, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Beled közigazgatási területén, vasárnap 10 óra 40 perckor a járőrök ellenőriztek egy román honosságú tehergépkocsit és moldovai állampolgárságú vezetőjét. A járműben 42 fő külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában