Lajosmizse

2023.10.18. 10:03

Börtönbüntetést kaphat a migránsokat csempésző taxis

Üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy szegedi férfival szemben, aki taxijával két hét alatt, három fuvarral, összesen 12 migránst szállított a szerb-magyar államhatártól Budapest irányába – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

A férfi taxijával három fuvarral, összesen 12 migránst szállított a szerb-magyar államhatártól Budapest irányába

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vád szerint a taxisként dolgozó szegedi férfi tavaly augusztusban taxijával két sikeres fuvarral nyolc illegális migránst vitt el a szerb-magyar államhatár közeléből Budapestre. A férfi a két úttal összesen 1000 eurót keresett.

Az ügyészség közleményében szerepel, hogy az elkövető tavaly szeptember 3-án ismét a déli határhoz ment, és egy Röszke közeli benzinkúton négy indiai határsértőt vett fel a taxijába, majd miután megállapodtak a 750 eurós viteldíjban, elindult velük az M5-ös autópályán Budapest irányába. Úticéljukat azonban nem érték el, ugyanis a férfit a rendőrök Lajosmizse közelében megállították, és az igazoltatást követően őrizetbe vették.

A vádhatóság a férfit üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó szabadságvesztést, valamint a taxi elkobzását indítványozza. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában