Bűncselekmény

2023.09.06. 08:49

Hatalmas mennyiségű drogot találtak egy dunavecsei férfi lakásában

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt két férfival szemben, akik közel fél éven át titkos üzenetváltást lehetővé tevő telefonos alkalmazás segítségével speeddel, ecstasyval és marihuánával üzleteltek.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a kábítószer fogyasztó dunavecsei férfi 2020 májusában anyagi haszon reményében elhatározta, hogy ismerősei körében kábítószert fog terjeszteni. Felkeresett egy dunaföldvári férfit, akiről tudta, hogy kábítószerrel foglalkozik.

Miután a két férfi megállapodott,  a továbbiakban a megrendeléssel és az átvétellel kapcsolatos egyeztetéseket titkos üzenetváltást lehetővé tevő alkalmazáson keresztül bonyolították. Itt tárgyalták meg a kábítószerek fajtáját, mennyiségét, de a megrendelt áru leszállítását végző futár kinézetét és ruházatát is ennek segítségével közölte kereskedő társával a dunaföldvári férfi. Az amfetamin tartalmú „speed” por, továbbá az „ecstasy” tabletták és az utcai forgalomban „fű” néven ismert marihuána heti rendszerességgel cserélt gazdát, melynek révén ez idő alatt a kábítószert ismeretlen helyről beszerző dunaföldvári eladó legalább 2 millió forint haszonra tett szert.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A viszonteladó Dunavecsén és Dunaföldváron árulta visszatérő vevőinek a kábítószert. A lakóhelyén tartott kutatás során a kalocsai nyomozók jelentős mennyiségű kábítószert találtak, emellett digitális mérlegeket és a kereskedéshez használt alufóliát, műanyag tasakokat foglaltak le. Dunaföldvári társa lakásán a marihuána mellett kokain is előkerült a növényi őrlők és pipák mellett. Kiderült, hogy a kereskedés mellett mindketten fogyasztottak is a kábítószerből.

 Az ügyészség mindkét férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő kábítószer-fogyasztó vevőkkel szemben – miután részt vettek a kábítószer-függőséget gyógyítókezelésen, továbbá megelőző-felvilágosító szolgáltatáson – megszüntette a büntetőeljárást. A bűnügyi felügyelet alatt álló férfiak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában