Közbiztonság

2023.09.14. 11:45

Gyalogos járőrszolgálat ügyel a rendre Kiskunfélegyháza utcáin

Örömmel fogadták a félegyháziak a rendőr és közterület-felügyelő párosok jelenlétét a város utcáin. A járőrszolgálatot a napokban indította el az önkormányzat és a rendőrség közösen azzal a céllal, hogy még biztonságosabbá és élhetőbbé tegyék a települést.

Vajda Piroska

Rendőr és közterület-felügyelő párosok jelentek meg a város utcáin

Fotó: Fantoly Márton

A munkatársunk által megkérdezett járókelők elmondták, piacnapokon különösen nagy szükség van az újonnan elindított gyalogos járőrszolgálat munkájára. Ezeken a napokon ugyanis zsúfolásig megtelik a városközpont autósokkal, kerékpárosokkal, sok a szabálytalanul parkoló jármű és türelmetlen ember. 

A gyalogos járőrszolgálat elindításáról még júliusban döntött a kiskunfélegyházi képviselő-testület. A szolgálat működtetéséhez mintegy 2 millió forint támogatást biztosít a város a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság részére.

A gyalogos járőrszolgálat elindítását az utóbbi időben megnövekedett, a közösségi együttélés szabályainak megsértése miatt beérkezett lakossági panaszok száma indokolta.

Fotó: Fantoly Márton

A lakossági együttélést zavaró, sértő magatartásformák, a közterületek rendjét érintő bejelentések elsősorban a szemetelés, alkoholos állapotban elkövetett verekedés, hangoskodás miatt történnek – olvasható a témában készült előterjesztésben. 

Az önkormányzat célja a gyalogos járőrszolgálat megszervezésével többek között az, hogy az állampolgárok nyugalmát, a közterület rendjét, rendeltetésszerű használatát biztosító szabályokat betartassák. 

Fotó: Fantoly Márton

A város lakóinak, vendégeinek a nyugalma, a közösségi területek rendje, tisztasága, az életviszonyok rendezettsége, az egymást tiszteletben tartó magatartás megvalósulása céljából szervezték meg a gyalogos járőrszolgálatot. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a forgalmas reggeli és délutáni időszakban egy gyalogos rendőr járőr és egy közterület-felügyelő közösen járja a város teljes területét. Természetesen nyáron hosszabb időszakban, ősszel, télen pedig a városi rendőrkapitány és a városüzemeltetési osztályvezető által meghatározott időszakokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában