Határrendészet

2023.09.11. 13:33

A Vodicai búcsú biztosítása mellett is migránsokat fogtak a bajai polgárőrök

Szeptember 9-én és 10-én tartották a Vodicai búcsút immáron 206. alkalommal. Szombaton egészen éjfélig tartottak a szentmisék, és vasárnap reggel 7 órától folytatódtak a programok, amikor több ezer hívő látogatását várták a szervezők. A szombati napot és éjjelt a Bajai Polgárőr Egyesület biztosította, a vasárnapot a Bátmonostori Polgárőr Egyesület.

Horváth Péter

Gyalogos menet indult a faluból a kegyhelyre a nagyon forgalmas 51. számú főúton

Fotó: Bajai Polgárőr Egyesület

Vasárnap reggel arról érkezett állampolgári jelzés a bátmonostori elnöknek, hogy 7 óra után migránsokat láttak a falu határában. Mivel ők már a búcsút biztosították, így Bajáról kértek segítséget. A kiérkező bajai polgárőrök a falu déli határában feltartóztattak a két török állampolgárt, akik nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat. A polgárőrök átadták őket a Hercegszántói Határrendészet járőreinek.
Az átadás után nem sokkal egy gyalogos menet indult a faluból a kegyhelyre a nagyon forgalmas 51. számú főúton. Mivel már ott voltak a bajai polgárőrök, és ezen az útvonalon tértek volna vissza Bajára, segítettek biztosítani a rendezvényre tartó menete. 

Fotó: Bajai Polgárőr Egyesület
Fotó: Bajai Polgárőr Egyesület


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában