Kunszentmiklós

2023.08.18. 08:34

Éjjel volt élettársára és három gyermekére gyújtotta a ház tetőterét az ittas férfi

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki éjjel, ittasan a volt élettársára és három közös gyermekükre gyújtotta a tetőteret.

Baon.hu

A lakóépületben több mint 11 millió forint kár keletkezett

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi – az ügy vádlottja – tavaly október közepén a napközbeni folyamatos alkoholfogyasztás következtében lerészegedett. Ilyen állapotban az este folyamán többször megjelent a volt élettársa szüleinek tassi lakóházánál, amelynek tetőterében a nő és a három közös kiskorú gyermekük lakott. Mivel a ház villanyóráját többször lekapcsolta, továbbá a külső gázcsapot is elzárta, a család rendőri intézkedést is kért.

A házban egy gázpalack is felrobbant
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Ennek ellenére a vádlott 22 óra körül ismét visszatért és a külső lépcsőn felment az emeleti lakrészbe. Ott először tört és zúzott, majd több helyen tüzet gyújtott és miután a tűz lángra kapott elmenekült a lángoló tetőtérből. A ház földszintjén tartózkodó családtagok a tüzet észlelve elhagyták az ingatlant.

A tűz következtében szerencsére senki sem sérült meg, azonban a lakóingatlan tetőtere teljesen kiégett, ráadásul egy gázpalack is felrobbant.

A ház tetőtere teljesen kiégett
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A lakóépületben több mint 11 millió forint kár keletkezett, emellett a nő és a gyermekek ruhaneműi és használati tárgyai is megsemmisültek.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit jelentős kárt okozó rongálás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

A nő és a gyermekek ruhaneműi és használati tárgyai is megsemmisültek
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában