Gyilkosság

2023.06.20. 13:05

Egy hónapra letartóztatta a bíróság az emberöléssel gyanúsított jánoshalmi férfit – galériával

Egy hónapra letartóztatásba került az a 23 éves jánoshalmi férfi, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy 80 éves nőt jánoshalmi otthonában. A Kecskeméti Járásbíróság azért rendelte el a férfi letartóztatását, hogy biztosítva legyen az eljárásban a jelenléte. Közben Jánoshalma polgármestere közleményben tudatta, hogy a rendőrség megnöveli a közterületi rendőri jelenlétet a városban.

Pozsgai Ákos

Vasárnap estig helyszíneltek a rendőrök Jánoshalmán, a Fecske utcában

Fotó: Pozsgai Ákos

Komoly felháborodást keltett a felső-bácskai városban a kegyetlen gyilkosság. Az eddig ismert információk szerint a férfi szombat éjjel tört be a Fecske utcai házba, ahol olyan súlyosan bántalmazta az ott élő 80 éves asszonyt, hogy áldozata belehalt a sérülésekbe

Mint arról mi is beszámoltunk, a szomszédok vasárnap hajnalban fedezték fel a gyilkosságot, feltűnt, hogy a mindig zárva lévő kapu nyitva volt. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói néhány órán belül elfogták az emberölés feltételezett elkövetőjét, egy 23 éves helybéli férfit, aki a megalapozott gyanú szerint miután a nőt megölte, magához vette a televízióját, majd elhagyta a helyszínt.

Információink szerint a szemközti házra szerelt biztonsági kamerák felvételei, valamint más nyomok vezettek a gyanúsítotthoz, akinek egy hónapos letartóztatásáról kedden döntött a Kecskeméti Járásbíróság.

Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere megdöbbenésének adott hangot a bűnügy kapcsán a közösségi oldalán, és részvétét fejezte ki az áldozat családjának. – A gyászoló család fogadja őszinte, szívből jövő együttérzésemet, és részvétemet – írta a városvezető, aki kedden délelőtt újabb közleményt adott ki. Ebben tudatta, hogy a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetőjével való egyeztetés eredményeként Jánoshalmán megnövelik a közterületi rendőri jelenlétet, valamint tovább fejlesztik a városi térfigyelő kamerarendszert és újjá szervezik a polgárőrséget a városban. – A közbiztonság megteremtése mindannyiunk közös ügye, mindent meg kell tenni a szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése érdekében – írta a polgármester.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában