Fissítve

2023.06.20. 10:46

Kedden dönt az emberöléssel gyanúsított jánoshalmi férfi letartóztatásáról a bíróság – galériával, videóval

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt letartóztatását indítványozza annak a jánoshalmi férfinek, aki a gyanú szerint vasárnapra virradóra egy helybeli idős asszonyt otthonában, értékei megszerzése érdekében megölt – tudatta az ügyészség.

Pozsgai Ákos

A Fecske utcában helyszíneltek a rendőrök vasárnap

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (13.08):

Egy hónapra letartóztatásba került az a 23 éves jánoshalmi férfi, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy 80 éves nőt jánoshalmi otthonában. 

Korábban írtuk:

A megalapozott gyanú szerint a jánoshalmi férfi 2023. június 17-én késő este betört egy helybeli idős asszony házába, hogy értékeit megszerezze és miután megölte, a televízióját magával vitte. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

– Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza a kiemelt tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekményt elkövető férfival szemben a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében. A gyanúsított letartóztatásáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája a kedden fog dönteni – áll a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében.

Információk szerint a gyanúsított a szombat éjjel kerítésen át mászott be a 80 éves asszony Fecske utcai házának udvarára, és a fürdőszoba ablakon keresztül jutott be a házba, ahol végzett az idős asszonnyal, akit a szomszédok másnap reggel az ágyban vérbe fagyva találtak meg.

Egy hatalmas tévével sétált haza a gyanúsított, aki nem tudta, hogy az utcában több kamera is rögzítette. Az egyik felvételen, amikor érkezett a házhoz, jól látható a félmeztelen férfi, akit a helyiek felismertek és tudták, hogy a közelben lakik.

A biztonsági kamerák rögzítették, ahogy a feltételezett elkövető a TV-vel távozik
Fotó: Beküldött fotó

A TV2 Tények című műsorának nyilatkozott az emberöléssel gyanúsított jánoshalmi férfi felesége, állítása szerint a férje neki akart kedveskedni az idős nőtől elrabolt tévével, nem tudott a kegyetlen tettről. – „Arra keltett fel engem, hogy hozott egy tévét. Kaptam ajándékba egy tévét” – mondta a fiatal asszony.

A feleség szerint, a férfi mostanában kábítószerezett. A gyilkosság napján alig volt magánál. Őt is nagyon durván meglökte. – „Gyógyszer hatása alatt lehetett mert, olyan baráti körbe volt, akik ezeket csinálják. Bódult állapotban volt” – tette hozzá a nő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában