Katasztrófavédelem

2023.06.26. 08:16

Árokba hajtott autó és a pénteki vihar is munkát adott a tűzoltóknak Bács-Kiskunban

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 19 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Képünk az M5-ösön történt balesetnél készült

Fotó: Donka Ferenc

Árokba hajtott egy gépkocsi vasárnap reggel az M5-ös autópálya, Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg – derül ki a katasztrófavédelem összefoglalójából.

Bács-Kiskun vármegye területén pénteken átvonuló viharral kapcsolatosan közel kétszázötven esetben avatkoztak be a vármegye tűzoltói vasárnap estig. A vármegye több pontján a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, épületekre dőltek, valamint érkezett bejelentés a szél által megbontott tetőszerkezetekről is. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre.

Vasárnap egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában