Munkálatok

2023.06.24. 16:47

A péntek esti viharkárok többségét felszámolták Halason és környékén – galériával

Megfeszített erővel dolgoztak a halasi tűzoltók és a Halasi Városgazda Zrt. munkatársai is, hogy mostanra a legtöbb helyen felszámolják a péntek éjszakai viharkárokat. Néhány helyre még várják az áramszolgáltató munkatársait, hogy meg tudják kezdeni a munkálatokat.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Pusztító erővel csapott le a vihar péntek késő este és éjszaka az országra. Jánoshalma, Kiskunhalas és Kisszállás térségében tucatnyi helyre vonultak a tűzoltók, a legtöbb esetben utakra, házakra, kerítésekre dőlt villanyvezetékekre dőlt fák miatt riasztották őket. 

Borotán az 5412-es útra vezető útszakaszon szakadt le és zárta el az utat teljes szélességében egy jókora fatörzs, amit autósok puszta kézzel húztak le az út menti árokban. Jánoshalmán is több helyre kellett vonulniuk az önkormányzati tűzoltóknak kidőlt fákat eltávolítani.

Balotaszállás és Öttömös között is több fa dőlt az útra, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy csapata szabadította fel az útszakaszt a kidőlt fáktól.

Kiskunhalason, a Csipke Hotel parkolójában dőlt ki egy nyárfa, a Bajcsy-Zsilinszky utcában tövestől döntött az útra egy fát a viharos szél, ami teljesen eltorlaszolta az utat. Ide szombat délelőtt érkeztek ki az áramszolgáltató és a Halasi Városgazda Zrt. dolgozói, akik egy órán belül felszabadították az utat.

Tövestől dőlt egy gesztenyefa egy épületre a Fazekas és a Vadkerti utca sarkán, ahol mivel a villamoshálózatot is magával rántották az ágak, szintén az áramszolgáltató dolgozóit várták, addig a tűzoltók körbeszalagozták a területet. A Kossuth utcán is egy öreg fa dőlt kerítésre és járdára, szombat délelőtt távolították el a Halasi Városgazda dolgozó.

Péntek éjszaka az 55-ös főúton, Kisszállás közelében az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal kiásott munkagödörébe hajtott egy személyautó. A vezetőjét bordatöréssel szállították a mentők a halasi kórházba, az autóroncs szombaton napközben is ott volt, a műszaki mentése későbbre várható.

A Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra összesen egy tucat kárbejelentés érkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában