Félelemkeltés

2023.06.26. 14:11

Alaptalan híresztelések terjedtek egy újabb állítólagos emberölésről Jánoshalmán

A közösségi médiában terjedt a hétvégén egy bejegyzés, miszerint néhány napon belül újabb gyilkosság történhetett Jánoshalmán. A térség országgyűlési képviselője, a rendőrségtől kapott közleményére hivatkozva alaptalannak és félelemkeltőnek nevezte a híresztelést.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

− Szükségesnek tartom az újabb, a városunkban „esetleg” történt gyilkosságról szóló pletykák és a félelmek elterjedése ellen, hogy Bácska Gyöngye – Jánoshalma lakosai részére az alábbi rendőrségi közleményt továbbítsam – írta közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő, azt kérve, hogy csak valódi információkat osszanak meg az emberek, és nem üljenek fel mindenféle alaptalan híresztelésnek.

A képviselő idézte a rendőrségi közleményt, mely szerint a rendőrség Tevékenység Irányítási Központjába bejelentés érkezett, mely szerint 2023. június 24-én, szombaton, a reggeli órákban Jánoshalmán, a Kistemető utcában egy ingatlanban egy férfit holtan találtak. –  Az elsődleges orvosi vélemény, valamint a helyszín körülményei nem zárták ki az idegenkezűséget, ezért szemlebizottság érkezett a helyszínre. Az elvégzett helyszíni- és halottszemle során megállapítást nyert, hogy az elhalt személy halála természetes úton következett be, az idegenkezűség kizárható. Az eljárást a továbbiakban közigazgatási hatósági eljárás keretein belül folytatják le – idézte a rendőrség hozzá eljuttatott közleményét a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában