Ügyészség

2023.04.27. 14:42

Vádat emeltek négy kábítószer-kereskedővel szemben Bács-Kiskunban

A Kecskeméti Törvényszék négy vádlott ügyében hirdetett ítéletet, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az ítélet lényege szerint a II. rendű, a IV. rendű és az V. rendű vádlottak a Hollandiában élő I. rendű vádlott közreműködésével kábítószernek minősülő illegális drogokat (főként amfetamint, extasyt és kokaint) szereztek be Hollandiából, melyet Magyarországon értékesítettek; az illegális drog Magyarországra történő csempészésében a III. rendű vádlott működött közre – tájékoztatott közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A II. rendű vádlottnak 2015. évtől 2021 májusáig tartó időszakban az értékesítésből több millió forint bevétele keletkezett.

Az V. rendű vádlott 2017. évtől 2019 júliusáig tartó időszakban az értékesítésből több millió forint jövedelemre tett szert.

A bíróság a II. rendű vádlottat 13 év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra és egymillió forint pénzbüntetésre, a IV. rendű vádlottat 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, az V. rendű vádlottat pedig 8 év 6 hónap fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A II. és az V. rendű vádlottakkal szemben vagyonelkobzást is alkalmazott. Az I. rendű vádlott a bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyalásról, vele szemben a bíróság 5 év fegyházat és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki.

Az ügy III. rendű vádlottját a Főügyészség azzal vádolta, hogy 2015. évtől 2019 júliusáig társai közreműködésével legalább 14,4 millió forint jövedelemre tett szert. A bíróság a vádat ebben a részében nem látta bizonyíthatónak, ezért a III. rendű vádlottat felmentette.

Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában