Kék hírek

2023.04.18. 13:57

Az elmúlt napokban ötven anyagi káros balesethez vonultak a rendőrök Bács-Kiskunban

Az elmúlt héten számos balesethez vonultak a rendőrök Bács-Kiskunban. Összesen tizenkilenc sofőr és utas sérült meg a napokban.

baon.hu

Képünk Félegyházánál készült pénteken

Fotó: Donka Ferenc

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten ötven anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – derül ki a rendőrség összefoglalójából.

A napokban további tíz könnyű sérüléssel, valamint öt súlyos sérüléssel járó karambol is volt. Ezekben a balesetekben összesen tizenkilenc sofőr és utas sérült. Az egyenruhások harminc olyan gépkocsivezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Ellenük eljárást indult.

Az elmúlt héten mi is több balesetről is beszámoltunk. 

Szerdán összeütközött két gépkocsi a Kiskunfélegyháza és Fülöpjakab közötti út 40-es kilométerszelvényénél, a bugaci elágazásnál. Az ütközés erejétől az egyik jármű tetejével az árokba borult, a másik kocsi az úttesten maradt.

Pénteken menet közben felnyílt egy autó motorháztetője és másik két járművel is összeütközött, Kiskunfélegyháza mellett. A sofőrt mentőhelikopter szállította el.

Szintén pénteken két autó ütközött össze az 55-ös főúton Kisszállásnál. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak. 

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1389 sofőr lépte át; ők legalább 30 ezer forint összegű bírságra számíthatnak. A Tiszakécskei Rendőrőrs munkatársai a hét több napján sebességmérést tartottak Szentkirálynál. Két olyan sofőr is akadt, aki a megengedett sebességhatár többszörösével közlekedett. Az egyik 50 kilométer/óra helyett 112 kilométer/órával közlekedett, ezért 130 ezer forint összegű pénzbírságra számíthat, ha megállították volna emellett még 6 büntetőpontban is részesül. Annak a sofőrnek pedig igazán a zsebébe kell nyúlni a bírság kifizetésekor, aki az 50 kilométer/óra helyett 146 kilométer/órával száguldozott, ugyanis ő 300 ezer forint pénzbírságra számíthat és 8 büntetőpontban részesült volna, ha megállítják.

Egy sofőr a megengedett 50 kilométer/óra helyett 146 kilométer/órával száguldozott
Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök a szabálytalankodók kiszűrése, és a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan ellenőrzik a sebességhatárok betartását. Mint arról korában mi is beszámoltunk, a héten Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végeznek a rendőrök, amelynek keretében pénteken és szombaton 6 óráig úgynevezett 24 órás „Speedmarathon” ellenőrzésre is sor kerül.

A rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a sebességtúllépés potenciális balesetveszélyt hordoz magában, ezért ismételten arra kérjük a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában