Kék hírek

2023.03.21. 14:07

Vádat emelt az ügyészség a tázlári kutyatámadás ügyében

Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség annak a nagytestű kutyának a gazdája ellen, amelyik kiszabadult a kennelből és a nyitott kapun át az utcára kijutva egy kerékpározó nőre támadt, közölte Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna sajtószóvivő. A harapás következtében a nő bal csuklója leszakadt és az alkarját is amputálni kellett.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A kutyatulajdonos tázlári nő – az ügy vádlottja – a kerítéssel körbevett családi házának kertjében kialakított kennelben tartotta akita fajtájú, nagytestű kutyáját. A múlt év szeptember 24-én délelőtt a vádlott úgy hajtott ki az autójával otthonuk udvaráról, hogy az utcára nyíló nagykaput nem csukta be maga után, így a kennelből ismertelen módon kiszabadult kutyája a nyitott kapun át az utcára szökött és egy kerékpáros nőre támadt.

Az asszonyt fellökte, a földön fekvő és felállni próbáló nőt megharapta, a fogaival az alkarjára ráfogott és csak akkor engedte el, amikor a szomszédok és az időközben hazaérkező kutyatulajdonos közösen lehúzták róla az ebet. – Megijedni sem volt időm, a kezeimet az arcomhoz tettem, így próbáltam védeni – nyilatkozta korábban az áldozat, aki a földön már az életéért küzdött, amikor végre sikerült leszedni róla a felbőszült állatott.

– A kutya a sértett bal csuklóját leharapta, az alkarját pedig olyan mértékben roncsolta, hogy amputálni kellett. A harapás okozta nagyfokú vérveszteség közvetett életveszélyt jelentett – állapítja meg a vádirat.

Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség a kutya gazdáját gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja és gyorsított eljárásban, tárgyalás mellőzésével próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza. A kutyatulajdonos bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék hoz majd döntést.

A kutyatámadás áldozatául esett 58 éves nőt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kezelik, orvosai azon dolgoznak, hogy speciális műkezet kaphasson. Olyan művégtagot kapna, ami a csuklónál forogna és az első három ujját használni is tudná, ez nagyban segítené a további életét. A protézis 6 millió forintba kerül, ebből mintegy 3,2 millió forint van meg, ahhoz, hogy összejöjjön a szükséges pénz, Tázláron jótékonysági bált is szerveztek.

A kutya a támadás után ebrendészeti telepre került, a gazdája úgy döntött, hogy elaltatja, hogy ne támadjon újra emberre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában