Segítség

2023.03.06. 11:20

Leharapta egy kutya a karját, műkézre gyűjtenek a tázlári asszonynak

Speciális műkézre gyűjtenek annak az 58 éves nőnek, akinek egy megvadult kutya tépte le az alkarját tavaly szeptemberben Tázláron. A szükséges 6 millió forintból eddig 3,2 millió forint gyűlt össze.

Pozsgai Ákos

Fotó: Shutterstock

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szörnyű eset a Kecskeméti úton történt, az asszony az édesanyjától biciklizett haza felé, amikor a kutya oldalról rárontott és kiütötte alóla a kerékpárt. Megijedni sem volt ideje, a kezeit az arcához tette, így próbálta védeni, a felbőszült eb egy reccsenéssel harapta le a bal karját, az egész néhány pillanat alatt történt.

A járókelők siettek a bajbajutott asszony segítségére, hogy kiszabadítsák a kutya szorításából, aki ekkor már a földre zuhanva küzdött az életéért. A bal olyan súlyosan megsérült, hogy könyöktől lefelé a kórházban amputálni kellett. Jelenleg is a az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kezelik, orvosai azon dolgoznak, hogy speciális műkezet kaphasson.

Olyan művégtagot kapna a tázlári asszony, ami a csuklónál forogna és az első három ujját használni is tudná, ez nagyban segítené a további életét. A protézis 6 millió forintba kerül, ebből azonban csak 3,2 millió forint van meg, ahhoz, hogy összejöjjön a szükséges pénz, a faluban jótékonysági bált is szerveztek.

A rendőrség a kutya a gazdáját életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett, súlyos testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki, a közelmúltban lezárta a nyomozást a rendőrség, A kutya ebrendészeti telepre került, a gazdája úgy döntött, hogy elaltatja, hogy ne támadjon újra emberre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában