Bíróság

2023.03.09. 13:23

Többször orron ütött és kirabolt egy hajléktalant egy kecskeméti férfi, elrendelték a letartótatását

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 20 éves kecskeméti férfinak, akit rablással, valamint testi sértéssel gyanúsítanak.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy férfi 2023. március 3-án, hajnalban, odament egy 66 éves hajléktalan férfihoz és pénz követelt tőle, miközben megfenyegette azzal, hogy le fogja szúrni. Miután a férfi közölte, hogy nincsen nála pénz, megpróbálta elhagyni a helyszín, a férfi azonban meglökte, többször orron ütötte, majd a táskáját (a benne lévő 3 telefonnal, gyógyszerrel, egy üveg vodkával, és kaparós sorsjeggyel) magához vette és elmenekült. Az így okozott kár 48 280 forint – közölte a birosag.hu.

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt, akinek a felkutatására tett intézkedések először nem vezettek eredményre, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A rablással gyanúsítható 20 éves fiatalt vasárnap hajnali 2 óra körül a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei elfogták. A férfi egy lakás mellékhelyiségében próbált elrejtőzni a rendőrök elől, sikertelenül.

A járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenlétének a biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntése nem végleges, ugyanis a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában