Kecskemét

2023.03.17. 16:00

Elítélték a kábítószer-kereskedő testvérpárt

Nem jogerősen börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy budapesti testvértpárt, akik ellen kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az elsőrendű vádlottat hét év fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra, illetve a másodrendű vádlottat négy év fegyházra és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság – tájékoztatott közleményében a Kecskeméti Törvényszék.

A közlemény szerint a testvérek 2020-ban hogy marihuána-ültetvényeket létesítettek egy kunpeszéri ingatlan melléképületében, ahol a eladásra termeszették a kendert.  Egy budapesti ingatlan pincehelyiségét is átalakították és 2020 nyarán elkezdték a termesztést. A termesztés során a vádlottak telefonbeszélgetéseik során kódolt elnevezéseket alkalmaztak a kábítószerre. A kábítószerből több alkalommal is értékesítettek különböző személyeknek, akikkel szintén konspiratív módon beszélgettek, a kábítószert „alma”-ként jelölték meg. A nyomozó hatóság 2021. január 19-én vette őrizetbe őket és foglalta le a kábítószert, valamint a forgalomba hozatalhoz szükséges berendezéseket, tárgyakat.

Az elsőrendű vádlottól egy revolvert és töltényeket is lefoglaltak, ezért őt lőfegyverrel visszaélés bűntettében is bűnösnek találta a bíróság. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában