Kék hírek

2022.12.27. 12:19

Az elmúlt héten összesen 1800 gyorshajtót regisztráltak a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyvenegy anyagi kárral járó, tizenkét személyi sérülést eredményező, valamint egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendőrök három olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akiket korábban a járművezetéstől jogerősen eltiltottak. További tizenhét autóvezető szeszes italt fogyasztott. Velük szemben – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve büntetőeljárást kezdeményeztek – közölte a rendőrség.

Egy sofőr az 55-ös számú főúton 165 kilométer/órával hajtott a maximálisan megengedett 90 kilométer/óra helyett
Forrás: police.hu

Az elmúlt héten a rendőrök összesen 1800 gyorshajtót regisztráltak. Egy sofőr az 55-ös számú főúton 165 kilométer/órával hajtott a maximálisan megengedett 90 kilométer/órával helyett. Egy másik pedig Lajosmizsén lépte túl a megengedett 50 kilométer/óra sebességet, ő 114 kilométer/órával hajtott a településen. Az utóbbi két szabályszegőt összesen 220 ezer forint pénzbírsággal sújtották.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök a szabálytalankodók kiszűrése, és a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan ellenőrzik a sebességhatárok betartását. A sebességtúllépés potenciális balesetveszélyt hordoz magában, ezért ismételten arra kéri a rendőrség a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában