Bűnügy

2022.11.22. 14:41

Részegen támadt a mentősökre a halasi férfi, elítélték

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül (előkészítő ülésen) 1 év – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélt egy 69 éves kiskunhalasi férfit, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Országos Mentőszolgálat

A férfi 2022. április 13-án este Kiskunhalason egy járdaszakaszon ittasan feküdt a földön, amikor – előzetes bejelentésre – megjelentek a mentősök, hogy segítséget nyújtsanak neki, mert az volt feltételezhető, hogy ellátásra szorul. Amikor a gépkocsivezető és a mentőápoló a férfihez léptek, ő nem tanúsított együttműködő magatartást, hanem a mentősöket szidta, illetve ellenállt annak, hogy kórházba szállítsák. Ezért a mentősök rendőri segítséget kértek. Amikor a rendőrök megérkeztek, a férfi kisebb erővel megütötte a mentő gépkocsivezetőjét, illetve megrúgta a mentőápolót. Ezután a rendőrök megbilincselték – írja az ugyeszeg.hu.

A férfi a bűnösségét beismerte, a tárgyalásról lemondott.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában