Vádemelés

2022.10.04. 08:40

Földön fekvő részeg támadt a kiérkező mentősökre Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki az ellátása során részegen szidalmazta, majd csípőn rúgta a mentőápolót, a mentőautó vezetőjét pedig arcon ütötte.

Baon.hu

Illusztráció

Fotós: Shutterstock

A kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – 2022. április 13-án este a járdán feküdt, amikor a mentőszolgálat munkatársai – az ügy sértettjei – bejelentésre a helyszínre érkeztek és megkezdték az ellátását. Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Ekkor az őt ellátó mentősök közölték a férfival, hogy állapotára figyelemmel további vizsgálatra kórházba kell vinniük – írja a ügyészség.hu.

A vádlott azonban ellenállt, ezért a sértettek a kiskunhalasi rendőröktől segítséget kértek. A rendőri jelenlétet észlelve a vádlott azért, hogy a helyszínt elhagyja, hirtelen felállt és a mentőautó vezetőjét a jobb szeme felett megütötte, majd a mentőápolót csípőtájékon rúgta. Végül rendőri közreműködéssel sikerült a férfit kórházba szállítani.

A vádlott erőszakos magatartásával a mentőszolgálat szakembereit közfeladatuk jogszerű ellátásában akadályozta.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában