Szárazság

2022.07.15. 07:55

Napok óta küzdenek az erdőtüzekkel a tűzoltók Bács-Kiskunban

Szerda este Izsák és Soltszentimre között borult lángba az erdő, csütörtökön kora délután pedig Kecskemét külterületén égett mintegy negyven hektáron a fenyves. Mindkét helyszínen még pénteken is tartanak az oltási munkálatok.

baon.hu

Az Izsák és Soltszentimre erdőtűzben egy ember meghalt

Fotó: Pozsgai Ákos

A Soltszentimre és Izsák közötti hatalmas erdőtűzben egy ember életét vesztette, egy közeli lovasmajor több épülete kigyulladt, a tűz körülbelül ötven-nyolcvan hektárt érintett. 

A katasztrófavédelem közlése szerint még pénteken is zajlik a tűz oltása. A terület vízhiányos és nehezen járható, mintegy harmincöt gócpontban van izzás, ezért elhúzódó tűzoltási munkálatokra lehet számítani. A tűzesethez összesen tizennyolc településről, harminchét járművel, százkét tűzoltó vonult ki. A tüzet csütörtök estére sikerült körülhatárolni.

A Kecskemét külterületén keletkezett erdőtüzet sikerült csütörtök este megfékezni, de a munkálatok pénteken is folytatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában