Tűzeset

2022.07.14. 14:58

Több hektáron borult lángba a fenyves Kecskemét külterületén

A kecskemétiek mellett további nyolc település tűzoltóit is a helyszínre riasztották csütörtök kora délután.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Frissítés (07:25):

Csütörtök estére sikerült megakadályozni annak a tűznek a továbbterjedését, amely Kecskemét külterületén ütött ki még csütörtök délután – tájékoztatott a katasztrófavédelem. A munkálatok, amelyekben erdészeti szakemberek is részt vesznek, pénteken is folytatódnak.

Frissítés (20:34):

Mintegy hetvenhektárnyi területen ég a fenyves és a száraz aljnövényzet Bács-Kiskun megyében, Kecskemét külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók, tizenöt településről összesen huszonegy járművel nyolcvanegy egység vonult ki. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, több órás munkával akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A tűzoltási munkálatokat erdészeti szakemberek, valamint két erőgép is segíti.

Frissítés (16:47):

Nagy erőkkel oltják a tűzoltók azt a tüzet, amely Kecskemét külterületén keletkezett csütörtök délután. Mintegy negyven hektáron lángol a fenyves a Matkó tanyánál. A tűzesethez a kecskeméti, a dabasi, a kunszentmártoni, a kisteleki, a csongrádi, a szentesi, a szolnoki és a kiskunfélegyházi hivatásos, a lajosmizsei és a kerekegyházi önkormányzati, valamint a maléti önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva oltják a lángokat.

Korábban írtuk:

Kecskemét külterületén, a Matkó tanyánál borult lángba több hektár területen a fenyves– tájékoztatott a katasztrófavédelem. A tűzesethez elsőként a kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását. A helyszínre tartanak a dabasi, a kisteleki, a csongrádi, a kunszentmártoni, a szentesi és a szolnoki hivatásos, valamint a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában