Hétköznapi hős / Galériával

2022.07.15. 20:29

Égő lovardából embereket és állatokat mentett meg az izsáki körzeti megbízott

Szerdán egy égő lovardából mentett meg embereket és állatokat az izsáki körzeti megbízott, Molnár Ottó rendőr zászlós, akit végül füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba.

baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos/archív-felvétel

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk hatalmas tűz pusztított Soltszentimrénél szerdán, a helyszínre több település tűzoltóit is riasztották.

A rendőrség a police.hu-n írja, hogy bejelentés érkezett a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra szerda délután, miszerint az egyik izsáki lovarda és a környező erdő ég. A tűzesethez Molnár Ottó r. zászlós érkezett elsőként, aki testi épségét kockáztatva megkezdte az emberek és állatok kimenekítését. Idő közben több rendőri egység is a bajbajutottak és kollégájuk segítségére indult, valamint a Katasztrófavédelem munkatársai is megkezdték a tűzoltást. A tűz terjedésének a behatárolásában a Készenléti Rendőrség helikoptere segédkezett. Az összefogás és az egységek minden igyekezete ellenére a lovardának körülbelül a fele, több hektár erdő, és 3-4 környező tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető. A mentést megkezdő körzeti megbízottat füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. A tűz martaléka lett egy, a lovarda közeli tanya, ahol néhány órával később egy holttestet találtak a katasztrófavédők. A történteket közigazgatási eljárásban vizsgálják.

Az oltásról készült galériánkat itt nézheti meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában