mélykút

2021.08.30. 10:13

Erőszakkal akarta megoldani a vagyonmegosztást az exfeleség

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emeltek vádat egy nő és élettársa ellen. Tavaly decemberben feszítővassal betörtek a nő volt férjének mélykúti házába, fenyegetőztek, dulakodtak, bántalmazták a sértettet és az anyját.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A női vádlott elvált a férjétől, az ügy sértettjétől, de a vagyonmegosztás még nem fejeződött be, ezért az asszony a mai napig vagyoni igényekkel lép fel a volt férjjel szemben.

Tavaly december 13-án a vádlott és jelenlegi élettársa egy fuvarost fogadva elmentek az exférj mélykúti házához, hogy ingóságokat vigyenek el.

A nyitott kapun át bementek az udvarra, ahol a sértett fenyőfát árult. A nő közölte volt párjával jövetelük okát, a sértett azt kérte, hogy távozzanak és egy másik, alkalmas időpontban jöjjenek vissza. Mire a nő közölte a volt férjével, hogy ha nem engedi be a házba, akkor betöri az ajtót, és el is indult a bejárat felé.

A sértett őt megelőzve kulcsra zárta az ajtót. A nő ekkor kiment az utcán parkoló autóhoz, és magához vett egy feszítővasat, amit „előrelátóan” magával vitt. A pajszerral letörte a kilincset, és befeszítette a bejárati ajtót. A sértett ezt látva az ajtóban megállt és a testével próbálta megakadályozni, hogy bemenjen, ekkor a nő megragadta volt férje nyakát és szorítani kezdte, majd odalépett hozzájuk a nő élettársa is, aki a kabátjánál fogva rángatni kezdte sértettet. Dulakodás közben mindnyájan besodródtak és a vádlottak tovább lökdösték-rángatták a házigazdát.

A sértett egyik barátja épp ott volt a háznál, próbálta leállítani a vádlottakat és kiterelni őket. Időközben a sértett rokonai is megjelentek, de a nő vádlott velük is lökdösődni kezdett, majd volt anyósa láttán ordítozott és szitkozódott, egyszer tenyérrel arcon is ütötte az idős asszonyt. A volt férj a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és kérte a vádlottak megbüntetését.

A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező vádlottakat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletén kívül magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével is vádolja, bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában