Kecskemét

2021.06.03. 09:25

Hétmillió forintot zsákmányoltak tippadó társuknak köszönhetően

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt két makói férfival szemben, akik kecskeméti tippadó társuk közreműködésével előzetesen alaposan feltérképezték a helyszínt és áldozataik szokásait, majd amikor az asszony és a fia korán dolgozni indultak, betörtek a házukba és összesen közel 7 millió forintot loptak el.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a kecskeméti piacon dolgozó vádlott tudta, hogy sütödét üzemeltető ismerősei otthon nagyobb mennyiségű készpénzt tartanak. Úgy döntött, megszerzi azt, de nem egyedül. Tervébe beavatta egy makói barátját és annak ismerősét, majd mindhárman autóba ültek és elmentek feltérképezni a helyszínt – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A kecskeméti férfi azt is tudta, hogy az anya és a fia minden vasárnap kora hajnalban elmennek otthonról, így üres a ház.

A közleményben olvasható, hogy a két makói férfi az ezt követő héten szombaton, – az esti órákban – kecskeméti társuk jelzésére megjelent a sértettek háza közelében lévő erdősávnál és hajnalig az autóban ülve vártak a távozásukra.

Ezt követően egyikük biztosította a helyszínt megfigyeléssel, míg a másikuk az ablakot benyomva bement a házba és kutatni kezdett.

Miután megtalálta, a pénzzel teli nejlon zacskókat és borítékokat az ablakon keresztül kiadta kint várakozó társának.

Tévesen azt feltételezték, hogy a szomszédos ház az asszony fiáé, ezért oda is be akartak törni, azonban nem sikerült bejutniuk.

A közleményből kiderül, hogy a betörők az asszonytól 3,4 millió, fiától pedig 3,3 millió forintot zsákmányoltak, amiből tippadó társuknak 500 ezer forintot adtak, a többit elosztották egymás között. Egyikük utólag, a nyomozás során 1 millió forintot megfizetett az asszonynak.

Az ügyészség mindhárom férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, ezért a többszörös és különös visszaeső vádlottal szemben fegyház-, társaival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában