kék hírek

2021.05.27. 08:37

Gondatlan sofőr törte át a sorompót Halason

A 82 éves helyi lakos a tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba.

baon.hu

Forrás: police.hu

Bejelentés érkezett március 2-án délelőtt a kiskunhalasi vasútállomásról a rendőrségre, mely szerint egy ismeretlen autós az Átlós utcán lévő vasúti átjáróban figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését. A sofőr behajtott az átjáróba, menet közben letörte a félsorompót, majd megállás nélkül továbbment.

A történteknek több szemtanúja volt, és az egyikük szerencsére az autó rendszámát is feljegyezte.

A rendőrök így a helyszíni szemlét követően egyenesen a rongáló lakására mentek, ahol az udvarban megtalálták a vétkes autót.

Az autó vezetőjét a közlekedésrendészeti osztály munkatársai vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, illetve kezdeményezték a 82 éves férfi vezetői jogosultságának egészségügyi felülvizsgálatát. Ennek eredményeként az idős sofőr jogosítványának érvényességét visszavonták.

Az egyenruhások a szabadlábon védekező férfi ügyében a vizsgálatot befejezték, és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségre.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában