kék hírek

2021.03.19. 10:14

Tíz autót tört fel a halasi férfi

Tíz lopás miatt vádat emeltek egy kiskunhalasi férfi ellen. Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi 2020 augusztusa és novembere között Kiskunhalason parkoló autók feltörésére „szakosodott”.

Hraskó István

Fotó: police.hu

Hat esetben betörte vagy lenyomta a gépkocsik ablaküvegét, három esetben pedig lezáratlan autókból lopott. Egy autónak pedig a csomagtartója volt nyitva és ezen keresztül mászott be az utastérbe.

A sorozattolvaj három esetben a kiskunhalasi római katolikus temető környékén parkoló autókat szemelte ki.

A gépkocsikból táskákat, készpénzt, mobiltelefonokat, iratokat és bankkártyákat vitt el, de egy esetben digitális kamerát is lopott.

A tolvaj a sértetteknek összesen mintegy 478 ezer forint kárt okozott, a legalacsonyabb kárösszeg 6 ezer, míg a legmagasabb 107 ezer forint volt. A kárnak csak egy része térült meg. Két esetben a férfi öccse is részt vett a lopásokban: amíg a báty feltörte az autókat, addig öccse figyelt.

A sorozattolvaj letartóztatásban várja a tárgyalást, míg öccse szabadlábon védekezik. A járási ügyészség az idősebb vádlottat 6 rendbeli lopás bűntettével és 4 rendbeli lopás vétségével, míg öccsét 2 rendbeli, bűnsegédként elkövetett lopás bűntettével vádolja.

Az ügyész a sorozattolvajjal szemben végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás, az öccsével szemben pedig felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta.

A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában